Projekti

PROJEKT IZGRADNJE MALOG OBITELJSKOG HOTELA 4* NA PLITVICAMA

Nakon dugogodišnjeg rada u ugostiteljstvu i iskustva stečenog u poslovanju restorana, obitelj Turkalj iz Slunja odlučila se za investiciju u mali obiteljski hotel na području Plitvica. Investitor je odabrao ADRIA Savjetovanje d.o.o. za konzultanta s kojim će kontinuirano raditi na realizaciji projekta, od ideje, postavljanja programa hotela i projektiranja pa sve do izgradnje i početka operativnog poslovanja novog hotela. Realizacijom ovog projekta značajno će se doprinijeti kvaliteti usluge na području Plitvica i obogatiti turistička ponuda. Hotel će raspolagati s 30 smještajnih jedinica te restoranima za goste hotela, ali i ostale posjetitelje u ovom području kao i drugim dodatnim sadržajima. Projekt se realizira kao obiteljski vođen posao uz predviđeno cjelogodišnje poslovanje, čime će se doprinijeti i smanjenju izraženog problema sezonalnosti u hrvatskom turizmu.

UNAPRJEĐENJE KVALITETE OBITELJSKOG SMJEŠTAJA

Za vlasnicu postojećeg objekta koja pruža usluge smještaja u domaćinstvu već više od 30 godina izradili smo poslovni plan unaprjeđenja kvalitete ponude s ciljem povećanja pokazatelja uspješnosti poslovanja. Naime, nakon nekoliko godina pada zauzetosti kapaciteta i sve niže ostvarene prosječne prodajne cijene apartmana, a uslijed pojave sve većeg broja novih objekata u neposrednom okruženju, pristupilo se sustavnom planiranju i promjenama u poslovanju, uvažavajući dugogodišnje iskustvo vlasnice, ali i nove trendove na turističkom tržištu te zahtjeve suvremenih turista.

Izvršeno je brandiranje objekta koje je uključivalo izradu logotipa, oznake objekta, promotivnih materijala s novim dizajnom, kao i izradu web stranice sa svim potrebnim informacijama o uslugama u objektu. Ulaganjem u obnovu i opremanje (zamjena dotrajalog namještaja i drugog inventara, nabavka potrebne opreme za sustav wi-fi interneta u objektu te djelomično uređenje eksterijera) kao i dodatne usluge u objektu (nabava bicikala i prilagodba bed&bike standardima) dostignuti su novi, viši standardi kvalitete. Ovome svjedoče iznimno zadovoljni gosti koji objekt ocjenjuju najvišim ocjenama. Također, značajne promjene su se napravile u načinu prodaje kapaciteta te se započelo s korištenjem novih on-line kanala prodaje putem kojih se olakšano komuniciraju nove poslovne politike. Treba naglasiti da se postupno provode i eko-inicijative kojima se jasno ističe primjena eko-trendova u poslovanju (ugradnja solarnih kolektora za grijanje potrošne tople vode, instalacija vlastite solarne elektrane za proizvodnju električne energije, zamjena običnih žarulja štednim/LED žaruljama, ugradnja nadzora rada klima uređaja u razdoblju kada gost ne boravi u apartmanu, primjena ekoloških sredstava za čišćenje i dr.).

Sve navedeno, već nakon dvije sezone, uz konzultacije i savjetovanje s našim stručnim timom rezultiralo je povećanjem ukupnih prihoda, ali i ostvarene dobiti za više od 30% uz prosječnu popunjenost od 110 – 130 dana, umjesto dotadašnjih max. 90 dana.

više>>>

PROJEKT IZGRADNJE LUKSUZNIH KUĆA ZA ODMOR 5* NA OTOKU PRVIĆU

Ovaj projekt predviđa gradnju dvije kuće za odmor s 5* na otoku Prviću s ciljem unaprjeđenja kvalitete smještajne ponude na otoku i stvaranja kvalitetnije osnove za razvoj turizma, pružajući usluge smještaja najviše kvalitete. Prvić je otok u šibenskom arhipelagu, a nalazi se u neposrednoj blizini grada Vodica, poznatog turističkog odredišta na Jadranu. Sa svoja dva naselja, Šepurinom i Lukom, još u 16. stoljeću postaje pomodno odredište šibenskih velikaša i plemića koji na otoku grade svoje vile i ljetnikovce. Otok je oaza čiste prirode i mira s prekrasnim plažama i kristalno čistim morem te pruža istinski odmor od sve užurbanijeg načina i stila života.

Arhitektonsko oblikovanje kuća je suvremeno, a upotreba materijala tradicijska te u skladu s okolinom i podnebljem. Ovaj zahvat u prostoru vođen je idejom što boljeg integriranja arhitekture u okoliš i ambijent. Svaka kuća za odmor je bruto površine od oko 200 m2 i raspolaže s tri prostrane sobe za smještaj do max. 8 osoba, sa svim pripadajućim obveznim elementima službene kategorizacije i sadržajima poput bazena, wellnes-a i dr.

više>>>

ADRIA SUN SELECTED RENTALS – PROPERTY MANAGEMENT

Potražnja za luksuznim, modernim vilama i apartmanima kontinuirano raste te predstavlja brzorastući segment tržišta.  Rješenje za poslovanje ovakvih smještajnih kapaciteta nudi se kroz mogućnost organiziranja novih oblika upravljanja. Udruživanje postojećih smještajnih kapaciteta u integralni hotel primjenjujući pritom model dugotrajnog zakupa smještajnih jedinica od strane pravne osobe – nositelja projekta udruživanja, a koji na sebe preuzima cjelokupno operativno poslovanje (promocija i prodaja kapaciteta, komunikacija s gostom, doček gosta u destinaciji, čišćenja i održavanje smještajnih jedinica i sl.) Profesionalno upravljanje turističkim objektima omogućuje brojne pogodnosti za vlasnike objekata, a doprinosi se i unaprjeđenju poslovanja te podizanja kvalitete usluge te u konačnici i vrijednosti nekretnine.

PROJEKT IZGRADNJE SOLARNE ELEKTRANE ADRIA VLAHOV 1_9,8 kW

Prva kućna solarna elektrana na šibenskom području „ADRIA VLAHOV 1“, snage 9,8 kW, instalirana je krajem 2012. godine, a nakon provedenih testiranja i mjerenja kvalitete električne energije, puštana je u komercijalni rad. Elektrana se sastoji od 49 fotonaponskih modula od 200 W, njemačkog proizvođača Luxor Solar GmbH, izmjenjivača električne energije Power-one Aurora 10 kW, sustava za daljinsko praćenje rada te ostale visokokvalitetne i sofisticirane solarne opreme europskih ili domaćih proizvođača s jamstvima do 25 godina. Godišnja planirana proizvodnja ove solarne elektrane je 13.500 kWh, a sva proizvedena električna energija predavat će se u mrežu, što je osigurano Ugovorom o otkupu s Hrvatskim operatorom tržišta energije (HROTE-om). Tvrtka ADRIA Savjetovanje d.o.o. iz Vodica uložila je u ovu instalaciju oko 240.000 kn, a povrat uloženih sredstava očekuje se kroz 5-6 godina. Prema zahtjevima nove administrativne procedure, uz fotonaponski sustav, na objektu je instaliran i sustav za pripremu potrošne tople vode, hrvatskog proizvođača Horvatić-solarni sustavi d.o.o. sa spremnikom vode od 320 litara. Primjenom tog sustava, objekt će smanjiti svoje račune za struju, a nakon isteka potpisanog ugovora, proizvodit će potpuno besplatnu struju narednih 15-ak godina iz vlastite elektrane.

Praćenje rada i proizvodnje fotonaponske elektrane >>>